Recept: Grilovaná kačica s piatimi koreninami so šalátom z grilovaného švajčiarskeho mangoldu, limetky a zázvoru

Tento exotický kačací šalát spája všetky chute a textúry, ktoré si môžete priať – má chrumkavé ingrediencie, príjemne pikantné korenie, šťavnaté ovocné kúsky a lahodne pripravenú chrumkavú kačicu. Každé sústo je výnimočné kombináciou chutí a textúr, ktoré robia tento šalát nezabudnuteľným zážitkom.

Tento exotický kačací šalát má všetko – chrumkavosť, korenie, šťavnaté ovocie a lahodne chrumkavú kačicu. S ľahkou prípravou na grile dokážete očariť svojich hostí a urobiť na nich nezabudnuteľný dojem.

Grilovaná kačka

Ingrediencie

2 kačacie stehná, 2 kačacie prsia, 2 kačacie krídla (prípadne použite iba 4 kačacie prsia)

Na marinádu
1 ČL teriyaki omáčky
1 ČL ryžového vína mirin
1 ČL sójovej omáčky
1 ČL javorového sirupu
1,5 ČL čínskeho prášku z piatich korení
Palec nakrájaného čerstvého zázvoru
2 strúčiky nasekaného cesnaku
Mleté čierne korenie
1 ČL sezamového oleja

Na šalát
1-2 zväzky mangold
1 limetka
Palec čerstvého zázvoru
Olivový olej
Morská soľ a čierne korenie

Grilovaná kačica

Postup

  1. Zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu vo veľkej mise a pridajte kúsky kačice. Zakryte potravinovou fóliou a marinujte aspoň hodinu v chladničke.
  2. Kúsky kačice nechajte zohriať na izbovú teplotu a opečte ich na rozpálenom grile niekoľko minút z každej strany. Potom zatvorte veko a varte cca. 15-20 minút, otočte raz alebo dvakrát, kým vnútorná teplota nebude 60 °C (140 °F) pre médium alebo okolo 68 °C (155 °F) pre dobre prepečené.
  3. Vyberte kúsky kačice z grilu a nechajte ich odpočívať.

      4.Na šalát: Mangold nakrájajte a opláchnite. Osušte a celý potrite olivovým olejom, posoľte a okoreňte. Grilujte, kým nestmavne a mierne  nezuhoľnatí, ale nespáli sa.

  1. Šalát preložíme do servírovacej misy, pokvapkáme trochou olivového oleja, šťavou z limetky a trochou strúhaného čerstvého zázvoru.
  2. Kačku položíme na šalát a podávame.

Najlepší tip šéfkuchára

Teplotu mäsa vždy kontrolujte pomocou teplomeru na mäso, aby ste zaistili správnu teplotu pečenia. Je bezpečné jesť kačicu medium-rare. Ak uprednostňujete uvarenú kačicu na strednú úroveň, grilujte, kým vnútorná teplota nebude približne 60 °C (140 °F); alebo by mala byť okolo 68 °C (155 °F), aby bola dobre prepečená.

Dokonalá kombinácia vína k jedlu:

Argentínske víno BEEFSTEAK-CLUB-ARG-MALBEC-Bottle

My odporúčame: Beefsteak Club Malbec

Beefsteak Club Malbec je obľúbené argentínske červené víno vyrobené z odrody hrozna Malbec, ktorá je jednou z najdôležitejších a najtypickejších odrôd v Argentíne. Toto víno pochádza z regiónu Mendoza, ktorý je známy svojimi ideálnymi podmienkami na pestovanie hrozna. Vďaka vysokým nadmorským výškam, slnečným dňom a chladným nociam poskytuje ideálny terroir pre výrobu kvalitného Malbecu.

Charakteristika:

Chuť: Beefsteak Club Malbec je plné víno so zamatovo hladkými trieslovinami, vyznačuje sa chuťou tmavého ovocia, ako sú černice, slivky a čierne ríbezle. Víno má tiež jemné tóny korenia a vanilky.

Aróma: Silná ovocná vôňa s tónmi červeného a čierneho ovocia.

Párovanie:

Je ideálnym párovaním s hovädzím mäsom, najmä so steakom, ale je tiež vynikajúcou voľbou k pečenej alebo grilovanej kačke. Jeho komplexná chuť sa skvele dopĺňa s bohatými chuťami mäsových jedál, vrátane kačacieho mäsa, a dokáže zdôrazniť chuť jedla bez toho, aby ju prehlušil.

Zdieľaj článok:

Considered an invitation do introduced sufficient understood instrument it. Of decisively friendship in as collecting at. No affixed be husband ye females brother garrets proceed. Least child who seven happy yet balls young. Discovery sweetness principle discourse shameless bed one excellent. Sentiments of surrounded friendship dispatched connection is he. Me or produce besides hastily up as pleased. 

Reklamný priestor

Aj tu môže byť Vaša reklama.  Kontaktuje nás

Sledujte nás na instagrame

Aktuálne články

  • All Post
  • Autá & Jachty & Lietadlá
  • Cestovanie
  • Domy & Vily & Sídla
  • Hodinky & Šperky
  • Jedlo & Nápoje
  • Štýl & Krása
  • Viac
  • Zdravie & Fitness
    •   Back
    • Hotely Rezorty a Vily
    • Luxusné Destinácie
    • Luxusné Wellness
    • Výletné Plavby
    • Prenájom autá, lietadlá, lode
    • Cestovatelské Tipy a rady
    • LLS Naše hodnotenia
    • Luxusné dovolenky na Slovensku
    •   Back
    • Zdravotný turizmus
    • Wellness
    • Tipy a rady zdravé stravovanie
    • Kludný spánok
    • Meditácie
    • Prírodná kozmetika
    • Tipy a rady na cviky
    • Fitness
    •   Back
    • Luxusné zámky
    • Luxusné domy a vily
    • Honosné sídla
    • Luxusné byty
    • Tipy a rady
    • Luxusné nehnutelnosti na Slovensku
    •   Back
    • Móda pre mužov
    • Móda pre ženy
    • Luxusné parfémy
    • Kabelky
    • Štýlové doplnky
    • Okuliare
    • Peňaženky
    • Topánky
    • Najnovšie trendy
    • Kozmetika
    • Slovenský výrobcovia
    •   Back
    • Reštaurácie Bary a Kluby
    • Víno Pivo Liehoviny Cigary
    • Recepty tipy na varenie a nástroje
    • Zdravé stravovanie a pitie
    • Známi šéfkuchári
    • Michelin Reštaurácie
    • LLS Naše hodnotenie
    • Luxusné reštaurácie na Slovensku
    •   Back
    • Luxusné autá
    • Luxusné jachty
    • Súkromné lietadlá
    • Súkromné helikoptéry
    • LLS Naše testy
    •   Back
    • Luxusné hodinky
    • Luxusné šperky
    • Luxusné perá
    •   Back
    • Známe osobnosti
    • Rozhovory
    • Slovensko

Reklamný priestor

Aj tu môže byť Vaša reklama.  Kontaktuje nás

Edit Template

Kto sme

Luxurylifestyle magazín vám ponúka ultimatívnu prehliadku luxusu.

Aktuálne

Sleduj ma

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.

© 2023 Created with Stipka . SEO