Angostura Zenith zrejúci v sudoch po bourbone z amerického dubu kombinuje chute sladkých a dymových hlbín s dlhotrvajúcim suchým a sviežim záverom.
House of Angostura uviedol na trh vzácny, ultraprémiový rum – Angostura Zenith. Táto najnovšia limitovaná edícia rumu sa pripojí k váženej kolekcii súkromných sudov Angostury a spoločnosť vyrobila na celom svete iba 195 fliaš.
Jedinečné príchute tohto rumu pochádzajú z dvoch najznámejších liehovarov Trinidadu a Tobaga – Caroni 1975 Limited a Angostura Limited. Angostura Zenith zrejúci v spálených sudoch z amerického dubu, ktoré sa kedysi používali na bourbon, kombinuje chute sladkých a dymových hlbín a dodáva jemný charakter s jedinečnou zmesou zrejúcich rumov Angostura a Caroni vo veku od 20 do 23 rokov.
Zenith posúva kolekciu súkromných sudov House of Angostura do nových výšin s posledným z najlepších z legendárneho domu Caroni. Dnes už neexistujúca pálenica Caroni, založená v roku 1923 na mieste starého cukrovaru Caroni, vyrábala veľmi žiadané rumy, ktoré sa vyznačujú výrazným ťažkým profilom, bohatým, zemitým a dymovým.
Chuťové tóny, vyrobené z poslednej z vzácnej melasy Caroni zahŕňajú bohaté arómy kakaa, dubové tóny s náznakmi hrozienok na podnebí a jemné jablkové tóny doplnené teplými tónmi sherry s dlhotrvajúcim suchým sviežim záverom pre dokonalé proporcie dosiahnuť absolútnu hĺbku a rovnováhu.
Bohatá zlatá farba ako sa na takéto vzácne vydanie patrí, má Angostura Zenith hlboko komplexný charakter prekypujúci sladkým tropickým ovocím, teplým vanilkovým karamelom, lahodným kakaom a suchým, sviežim dubovým dymom.
Kolekcia House of Angostura Private Cask pozostáva z radu limitovaných edícií vyzretých rumov pochádzajúcich zo špeciálne vybraných sudov s oddanosťou umeniu a remeslu. Zachytáva proces starnutia ocenených rumov Angostura a zároveň zdôrazňuje cestu rumov z trstinového poľa na barovú policu.
Veľmi oceňovaný charakteristický štýl spoločnosti vychádza z osvedčených techník. Rum Angostura sa vždy vyrába len z najjemnejšej melasy, fermentuje sa pomocou vlastnej kultúry kvasiniek na mieru, destiluje sa v kontinuálnych kolónových destilačných prístrojoch a dozrieva vo vypálených sudoch po bourbone z amerického dubu.
Dnes je Angostura jediným liehovarom rumu na Trinidade a Tobagu, vďaka čomu je spustenie Angostura Zenith jedinečnou príležitosťou pre milovníkov rumu na celom svete.
Predseda spoločnosti Angostura Holdings Limited, pán Terrence Bharath, povedal: „ Po troch rokoch vývoja sme radi, že môžeme rozšíriť našu zbierku súkromných sudov uvedením Angostura Zenith, čím sa naša ponuka rumu stala jednou z najunikátnejších na svete. Neustále sa snažíme priviesť ducha Trinidadu a Tobaga medzi znalcov rumu na celom svete a uvedenie Angostura Zenith dokazuje náš záväzok vyrábať rumy svetovej triedy.